Archieven

Ik ben positief getest in het ziekenhuis en heb nu een herstelbewijs nodig. Kan het ziekenhuis mij daarbij helpen?

Indien u in de afgelopen 180 dagen positief getest bent in het Catharina Ziekenhuis, kunnen wij een herstelbewijs in de vorm van een losse QR-code voor u aanmaken. De QR-code staat in een Pdf-bestand die wij via een beveiligde e-mail aan u verstrekken. De QR-code dient als officieel herstelbewijs, maar u krijgt deze code niet te zien in de Corona Check App. Ziekenhuizen hebben geen invloed op de informatie die u te zien krijgt in de Corona Check App, deze informatie is namelijk afkomstig van de GGD. Het is voor ziekenhuizen dus ook niet mogelijk om deze informatie aan te laten passen.

Wilt u graag een los herstelbewijs (QR-code) van het ziekenhuis, bijvoorbeeld om te mogen reizen? Stuur dan een e-mail naar infectiepreventie@catharinaziekenhuis.nl met daarin de volgende gegevens:
– Voor- en achternaam
– Geboortedatum
– Telefoonnummer waarop we u terug kunnen bellen bij vragen

We bellen of mailen u dan zo snel mogelijk terug.

Heeft u vragen over informatie in de Corona Check App? Kijk dan op www.coronacheck.nl of neem contact op met de helpdesk van de Corona Check App via 0800-1421 (bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur).

Ik word binnenkort geopereerd, gaat mijn operatie door?

We laten naast de coronazorg zoveel mogelijk de reguliere zorg door gaan. Als uw operatie toch niet door kan gaan, wordt u persoonlijk geïnformeerd. U hoeft hiervoor niet zelf contact op te nemen met de afdeling. Wij begrijpen dat het uitstellen van de operatie heel vervelend is en wij vragen u om begrip. Acute zorg, spoedoperaties, oncologische zorg en zorg voor onze hart- en vaatpatiënten, geplande keizersneden en overige niet uitstelbare operaties gaan uiteraard gewoon door.

Wanneer moet ik het mondkapje dragen?

Het dragen van een mondkapje in het ziekenhuis is vanaf zaterdag 26 juni niet meer verplicht. Wel blijft de 1,5 meter maatregel nog van kracht en waar die niet gewaarborgd kan worden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht.

In het ziekenhuis zijn ruimtes aangegeven waar u nog een mondkapje moet dragen. Heeft u geen eigen mondkapje? Dan krijgt u er een van ons.

Heeft u wel klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Geef dit bij de ontvangstbalie in de centrale hal aan. U draagt tot aan de ontvangstbalie u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een medisch mondkapje type II-R. Deze houdt u het hele ziekenhuisbezoek op.

Ik zit in thuisquarantaine of wacht op de uitslag van een coronatest en ik heb een afspraak. Wat moet ik doen?

Als u in thuisquarantaine zit en/of wacht op de uitslag van een coronatest, vragen we u om contact op te nemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het maakt niet uit of u wél of géén klachten heeft, we vragen u toch dat te melden. Dan bekijken we samen of de afspraak verzet moet worden. Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl/contact voor de telefoonnummers van de poliklinieken.

Ik heb binnenkort een afspraak, hoe ziet mijn bezoek aan het ziekenhuis eruit?

Bekijk voordat u naar het ziekenhuis komt deze video

Vóór uw afspraak:

 • Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus of bent u in thuisquarantaine? Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Dan kijken wij samen of uw afspraak door kan gaan of verzet kan worden.
 • Komt u alstublieft alleen. Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
 • Als alleen komen niet mogelijk is, dan is 1 begeleider per patiënt toegestaan.

In het ziekenhuis:

 • Kom niet te vroeg voor uw afspraak.
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Draag een mondkapje als 1,5 meter afstand houden niet lukt (zoals in de wachtruimte).
 • Desinfecteer regelmatig uw handen.
 • Volg de looproutes
 • Meldt u aan de balie van de polikliniek waar u een afspraak heeft.
 • Verlaat na uw afspraak het ziekenhuis weer zo snel mogelijk

Algemene maatregelen gelden ook in het ziekenhuis

 • Het coronavirus kan zich bij hoesten en niezen verspreiden via de lucht. Hoest daarom in uw elleboog of een papieren zakdoek.
 • Komt u andere mensen tegen? Geef elkaar te ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
 • Handen die besmet zijn, kunnen het virus doorgeven. Was daarom regelmatig uw handen.

Na uw bezoek:

 • Als u klaar bent, verlaat u zo snel mogelijk het ziekenhuis via de aangegeven route naar de uitgang.

Algemene maatregelen tegen het coronavirus

 • Het coronavirus kan zich bij hoesten en niezen verspreiden via de lucht. Hoest daarom in uw elleboog of een papieren zakdoek.
 • Komt u andere mensen tegen? Geef elkaar te ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
 • Handen die besmet zijn, kunnen het virus doorgeven. Was daarom regelmatig uw handen.