Wanneer moet ik het mondkapje dragen?

Patiënt polikliniek/onderzoek zonder klachten:Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R. U houdt het mondkapje op gedurende het hele bezoek aan het ziekenhuis, tenzij dit voor onderzoek/behandeling niet mogelijk is.

Patiënt polikliniek/onderzoek met klachten: Heeft u wel klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Geef dit bij de ontvangstbalie in de centrale hal aan. U draagt tot aan de ontvangstbalie u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R. Deze houdt u het hele ziekenhuisbezoek op.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R.
U draagt het mondkapje type II-R tot aan de ingang van de corona-afdeling. Hier krijgt u een ander soort medisch mondkapje. Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het mondkapje weg en zet u het mondkapje type II-R dat u bij de ontvangstbalie hebt gekregen, weer op.

Bezoeker van een opgenomen patiënt op een reguliere afdeling: Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R.
U draagt het mondkapje type II-R gedurende uw hele bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij uw naaste op de kamer bent.