Archief van: Informatie over uw bezoek aan het ziekenhuis

Hoe controleert het ziekenhuis patiënten en bezoekers op symptomen van het coronavirus?

Als u het ziekenhuis binnenkomt, desinfecteert u uw handen.  Bij alle ingangen van het ziekenhuis vragen wij aan alle patiënten en bezoekers:

1. Hoest u?
  2. Bent u neusverkouden?
  3. Heeft u keelpijn?
  4. Heeft u koorts?
  5. Bent u kortademig?
  6. Heeft u last van reuk-/smaakverlies?

Als u één van deze klachten met ‘ja’ beantwoordt, krijgt u een mondkapje van ons. Draag dit mondkapje gedurende het bezoek aan het ziekenhuis. Als patiënt hoeft u niet bang te zijn dat u niet door mag lopen naar uw afspraak, ook al heeft u klachten. Wij helpen iedereen die onze zorg nodig heeft.

Ook bezoekers en begeleiders vragen wij uit op klachten. Beantwoorden zij één of meer vragen met JA, dan mogen zij helaas niet naar binnen.

Is het bezoekersrestaurant en/of de Espressobar open?

Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur geopend. Uiteraard dienen bezoekers zich te houden aan de 1,5 meter afstand. Het restaurant is hierop ingericht.

De espressobar is van maandag tot en met zaterdag geopend van 06.30 uur tot 20.30 uur. Op zondag is de espressobar geopend van 08.30 uur tot 20.30 uur. Betalen kan met pin en contant.

Ik heb (luchtweg)klachten, mag ik naar het ziekenhuis komen?

Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.

Als ondanks uw klachten een afspraak voor u nodig is, meld u zich bij binnenkomst van het ziekenhuis bij de ontvangstbalie. Hier krijgt u van ons een medisch mondkapje type II-R en bieden wij u handalcohol aan om de handen te desinfecteren. Dit mondkapje houdt u op gedurende het bezoek aan het ziekenhuis.

Als u klachten heeft en geen afspraak maar bijvoorbeeld op bezoek wilt komen, kom dan niet naar het ziekenhuis. Zo beschermen we elkaar tegen het virus.