Archief van: Informatie voor bezoekers en/of begeleiders

Mag ik op bezoek komen bij een patiënt?

Wij doen een dringend verzoek aan bezoekers met klachten die wijzen op corona, om niet naar het ziekenhuis te komen.

Het is toegestaan om per patiënt twee bezoekers per dag te ontvangen tussen 16.00 en 20.00 uur. Alle andere bezoekuren vervallen. Dit geldt ook voor patiënten met corona. Er zijn een paar uitzonderingen:

• Kinderafdeling: ieder kind mag zijn/haar twee ouders ontvangen en twee andere bezoekers. Hierbij geldt het maximum van twee personen tegelijk op de kamer. We vragen ouders en bezoekers buiten de kamer te wisselen.
  • Verloskunde: moeder en kind mogen de partner ontvangen en twee andere bezoekers. Hierbij geldt het maximum van twee personen tegelijk op de kamer. We vragen partner en bezoekers buiten de kamer te wisselen.
  • Terminale patiënten: tijdens het waken bij een patiënt mogen per dag (24 uur) maximaal drie bezoekers aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen en buiten de kamer te wisselen.
  • Voor partners en kinderen van patiënten op de MC/IC/CCU gelden geen vaste bezoektijden, zij maken hierover afspraken met de verpleegkundige.
  • Verpleegafdeling Cardiothoracale Chirurgie: bezoektijden zijn dagelijks van 13.30 tot 14.15 uur en van 18.45 tot 19.45 uur.
  • Verpleegafdeling Psychiatrie: bezoektijden zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur, op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 en 18.00 tot 20.00 uur.

Let op: kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers.

Op de twee- en vierpersoonskamers is met een sticker aangegeven waar u kunt gaan zitten.

Wie mag ik meenemen naar mijn afspraak in het ziekenhuis?

Wij vragen u om alleen naar het ziekenhuis te komen. Hoe minder mensen er in het ziekenhuis zijn, hoe beter. Dit geldt ook voor afspraken in het Catharina Kanker Instituut (ook geen taxichauffeurs). Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus. Wij maken een uitzondering als een begeleider voor u noodzakelijk is. Bij een lichamelijke of geestelijke beperking mag u één begeleider meenemen. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd een begeleider meenemen.

Is het bezoekersrestaurant en/of de Espressobar open?

Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur geopend. Op zaterdag en zondag is het bezoekersrestaurant tussen 12.00 en 20.00 uur geopend.

De espressobar is van maandag tot en met zaterdag geopend van 06.30 uur tot 20.30 uur. Op zondag is de espressobar geopend van 08.30 uur tot 20.30 uur. Betalen kan met pin en contant.

Ik heb (luchtweg)klachten, mag ik naar het ziekenhuis komen?

Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.

Als ondanks uw klachten een afspraak voor u nodig is, pak dan een medisch mondkapje type II-R als u het ziekenhuis binnenkomt en desinfecteer uw handen met handalcohol. Dit mondkapje houdt u op gedurende het bezoek aan het ziekenhuis.

Als u klachten heeft en geen afspraak maar bijvoorbeeld op bezoek wilt komen, kom dan niet naar het ziekenhuis. Zo beschermen we elkaar tegen het virus.