Archief van: Informatie voor bezoekers en/of begeleiders

Wat zijn de bezoektijden tijdens de feestdagen (Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, Koningsdag)?

De bezoektijden worden tijdens de feestdagen niet verruimd.

Wij begrijpen dat u graag deze dagen samen met uw naaste wil vieren, maar om te voorkomen dat het virus zich juist tijdens deze dagen verder gaat verspreiden, verruimen we de bezoektijden tijdens de feestdagen niet. Een patiënt mag dagelijks tussen 18.00 en 20.00 uur één bezoeker ontvangen. Samen zorgen we dan voor een veilige omgeving, voor patiënten, het bezoek en onze medewerkers. Wij hopen op uw begrip hiervoor

Mag ik op bezoek komen bij een patiënt?

Wij doen een dringend verzoek aan bezoekers met klachten die wijzen op corona, om niet naar het ziekenhuis te komen.

• Meld u aan de balie in de centrale hal.
  • U krijgt van ons een mondkapje.
  • Draag dit mondkapje gedurende uw hele bezoek in het ziekenhuis. Ook als u bij uw naaste op de kamer bent.

Het is toegestaan om per patiënt één bezoeker per dag te ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. De bezoeker mag maximaal één uur blijven in dit blok. Alle andere bezoekuren vervallen. Dit geldt ook voor patiënten met corona. Er zijn een paar uitzonderingen:

• Kinderafdeling: hier mogen de twee ouders op bezoek komen.
  • Terminale patiënten: tijdens het waken bij een patiënt mogen per dag (24 uur) maximaal drie bezoekers aanwezig zijn, waarbij we vragen zo min mogelijk de kamer in en uit te lopen en elkaar buiten het ziekenhuis, dus niet op de kamer of de gang, af te wisselen.

Let op: kinderen tot 13 jaar tellen we niet mee in het aantal toegestane bezoekers.

Op de twee- en vierpersoonskamers is met een sticker aangegeven waar u kunt gaan zitten.

Mondkapjesbeleid bezoekers op de corona-afdeling:

Bezoeker van een opgenomen patiënt op de corona-afdeling: Tot aan de ontvangstbalie draagt u uw eigen mondkapje. Daar krijgt u van ons een mondkapje type II-R.
U draagt het mondkapje type II-R tot aan de ingang van de verpleegafdeling. Hier krijgt u een ander soort medisch mondkapje. Draag dit mondkapje gedurende het bezoek op de afdeling. Als u de afdeling verlaat, gooit u het mondkapje weg en zet u het mondkapje type II-R dat u bij de ontvangstbalie hebt gekregen, weer op.

Wie mag ik meenemen naar mijn afspraak in het ziekenhuis?

Wij vragen u om alleen naar het ziekenhuis te komen. Hoe minder mensen er in het ziekenhuis zijn, hoe beter. Dit geldt ook voor afspraken in het Catharina Kanker Instituut (ook geen taxichauffeurs). Zo voorkomen we samen verspreiding van het virus. Wij maken een uitzondering als een begeleider voor u noodzakelijk is. Bij een lichamelijke of geestelijke beperking mag u één begeleider meenemen. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd een begeleider meenemen.

Ik heb (luchtweg)klachten, mag ik naar het ziekenhuis komen?

Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de afdeling of polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak.

Als ondanks uw klachten een afspraak voor u nodig is, meld u zich bij binnenkomst van het ziekenhuis bij de ontvangstbalie. Hier krijgt u van ons een medisch mondkapje type II-R en bieden wij u handalcohol aan om de handen te desinfecteren. Dit mondkapje houdt u op gedurende het bezoek aan het ziekenhuis.

Als u klachten heeft en geen afspraak maar bijvoorbeeld op bezoek wilt komen, kom dan niet naar het ziekenhuis. Zo beschermen we elkaar tegen het virus.